Jeg holder meget af sammen med min mand at rejse og opleve fremmede landes naturskatte, gå på opdagelse i historien, finde motiver til mine rejsebilleder.
FRANKRIG
Carcassonne er i virkeligheden ikke én men to byer – adskilt af floden Aude. Byen på den venstre flodbred blev grundlagt i det 13. århundrede efter en plan, som stadig er bevaret.

På den højre bred af Aude ligger La Cité de Carcassonne, Europas ældste fæstningsværk og den største og smukkeste af de berømte befæstede Katharborge fra middelalderen. Den er opført på toppen af en kun 50 m høj bakke, men ses alligevel viden om med sine to fæstningsmure - til sammen tre km lange - og de 52 tårne.

Ad den grusede vej kommer man ind i fæstningen. Jeg ventede på dette motiv uden turister på! Det er spændende at vandre rundt i den befæstede by med de smalle gader. På de små charmerende pladser er der fyldt med atmosfære, og der er en smuk udsigt over den nedre by og hele Aude-dalen.

ENGLAND
Hvad er England uden en Pub i hvert vejsving? Denne Pub ligger i Groombridge i nærheden af Tunbridge Wells i Kent (Englands have) og er som mange i området specielt kendetegnet ved at der er plantet lindetræer foran som tegn på at det er en sikker pub for smuglerne, når de var på vej fra kanalkysten til London for at afsætte deres smuglergods.

Chartwell var i mere end 40 år hjemmet for Englands store berømthed Sir Winston Churchill og hans hustru lady Clementine, som stadig sidder og nyder solen på en bænk i parken.

I parken findes også Churchills atelier, hvor en stor del af de malerier kan ses, som gennem årene var Churchills hobby og nydelse, at rejse med sit stafeli. I parken findes en pragtfuld rosenhave omkranset af en havemur bygget af Churchill himself.

Huset står som om Churchill og Clementine blot er en tur i byen, avisen ligger fremme, cigaren i askebægeret, de mange bøger der læses i, kaffen er serveret og alle de personlige ting der danner mindet om denne store mand er tilgængeligt. I stuerne lyttes der til berømte taler og man kan nyde den pragtfulde udsigt fra alle vinduerne over landskabet i Kent.

Denne perle er under National Trust.

Goodwood House har siden 1936 dannet ramme om racerløb i parken, da den 9th Duch of Richmond, holdt sine private hillclimbs. Siden 1993 har det mest fantastiske racerløb Festival og Speed fundet sted på dette skønne sted midt i den dejlige sydengelske natur. Store berømtheder indenfor motorsport har kørt på denne bane.

På vores rejser til England er det et must, at jeg viser bare lidt interesse for min mands hobby med de engelske biler, så det var en spændende oplevelse at besøge Goodwood House og at Gøg og Gokke deltog i årets Hill Climb gjorde det særlig morsomt!

Denne Festival of Speed menes at være bilernes pendant til Ascot eller Wimbledon! En stor oplevelse og meget engelsk! Der var meget andet at lade sig underholde med og se på, så det var virkelig et besøg værd. Mulighed for en herlig picnic i det grønne kunne også tilbydes. En udflugtstradition som især danskerne altid leder efter at kunne slå sig ned på et passende sted!



NORGE
Atlanterhavsvejen
ved Kristianssund er en vejstrækning på 8,274 km med Atlanterhavet som nærmeste nabo. Strækningen har 8 broer. Atlanterhavsvejen svinger sig helt ude langs kysten, bygget på klippeskær og opfyldninger fra holme til holme over broer.

Vejarbejderne oplevede 12 orkaner under bygningen af vejen, der blev åbnet i 1989 og det er en turistattraktion at køre på denne vej, for at se når havet slår ind mod klippeskærene og danner spektakulære skumsprøjtformationer. Vi fik set denne kystvej i solskin og sjældent havblik, men det var også fantastisk Til ære for os var der et par hvaler der med viftende haler ”dansede” i havet nær kysten hvor vi stod.

Dybt inde i de norske fjorde oplevet man landskaber så vidunderlige at man får tankerne til gense lignende landskaber man har set i mere eksotiske lande end man forventer i Norge højt mod nord.

FÆRØERNE
Mykines er nok en af de øer på Færøerne mange går glip af at besøge. Der kan kun sejles til Mykines i godt og roligt vejr. Vi var heldige og her opleves det unikke og smukke i dette lille øsamfund.

Færingerne stammer fra norske tilflyttere, som ca. år 800 fortrængte irsk bosætning. Kristendommens indførelse blev vedtaget på tinge i år 999. Øerne blev underlagt den norske krone i 1035 og Danmark i 1380.

Færøerne er et af de sidste steder i Europa, hvor hverdagen bringer, hvad man andre steder søger i sin ferie, nærhed, natur og fred.

På dejlige vandreture opleves fuglefjelde, skiftende vejr, storslåede udsigter og de dejligste farver på husene i hver lille bygd, som her i Djegv.

Olaidagen den 29. juli er Færøernes nationaldag. Er man så heldig at opleve Olaidagen, deltager man i en folkefest der ikke kender mage. Gamle traditioner som optog, sang, sejlads, fest og naturligvis nationaldragter bliver luftet denne dag.

Færingerne er det eneste nordiske folk, som valgte Sankt Olavs messe som national helligdag og ikke kun religiøst, men også politisk. Olav den hellige var norsk konge, ikke færøsk, men dog også færøsk helgen. Men på hans dødsdag i slaget på Stiklestad den 29. juli 1030 giver færingerne udtryk for det inderste af deres nationalitet.

DANMARK
Møns Klint er ikke til at komme udenom når man begejstres over naturoplevelser vi kan finde i vor eget land. Det er helt fantastisk at se disse kridtskrænter i sollys og gå tur på stranden og være opmærksom på at havet æder sig ind på klinten, mens man håber at alle vore naturperler må for evigt bestå!

Hjemme igen! Efter hver en rejse til de mange dejlige steder i verden, er det altid dejligt at komme hjem, gense Vejle og blive budt velkommen af dagens sidste stråler med en taknemmelig hilsen!